vrijdag 4 december 2009

Scootmobielen van vroeger tot nu

In 1968 wordt er een interessante uitvinding gedaan voor mensen in een rolstoel. Ondernemer en uitvinder Allan R. Thieme ontwikkelde de eerste scootmobiel genaamd de Amigo. Mensen met mobiliteitsbeperkingen kregen daardoor opnieuw hoop om weer echt mobiel te worden.

De Amigo is gemaakt om een van de gezinsleden van de heer Thieme te helpen. De motivatie om het apparaat te ontwikkelen en uit te vinden werd dus gestimuleerd door de behoefte om dat familielid hulp en bijstand te bieden. Vanaf dat moment nam de populariteit van scootmobielen in sneltreinvaart toe. De uit de Verenigde Staten komende scootmobielen werden voorpaginanieuws en de belangstelling van andere landen wereldwijd nam snel toe.

Hoewel niet al te veel mensen zich een eigen scootmobiel kunnen veroorloven, vinden mindervaliden hoop in het apparaat. Scootmobielen worden de meest belangrijke en gewilde apparaten door gehandicapten. Daar zijn meer dan genoeg redenen voor.

High-tech, geavanceerde scooters


Tijdens de jaren 1970, werden scootmobielen beschouwd als een van de meest geavanceerde apparaten ooit gemaakt. Niet te veel mensen waren in staat om er gebruik van te maken en er een aan te kopen. Door de geavanceerde technologie en het geavanceerde ontwerp van scootmobielen, werden ze beschouwd als de uitrusting van de toekomst. Meer en meer mensen hebben ondertussen een scootmobielen maar er zijn nog een paar tegenslagen die volledige populariteit van het apparaat in de weg staan.

Wie ooit de strip of de film 'X-Men' zag, heeft vast gemerkt dat er een scootmobiel gebruikt werd door een personage bekend als Professor Charles Xavier. Dit soort scootmobiel gebruikt door Professor X zou binnenkort de oogappel van de toekomst en moderne uitvindingen worden.

Terwijl ontwikkeling van deze geavanceerde vorm van scootmobiel nog op zich laat wachten, is de toenmalige generatie scootmobielen nog steeds veel te duur voor de grote massa.

Basisonderdelen van scootmobielen


Scootmobielen zijn als rolstoelen in de zin dat ze de mobiliteit van mindervaliden verbeteren. Mensen met een handicap zouden nu in staat zijn om zich te verplaatsen, zelfs als zij niet de volledige capaciteit en het vermogen hebben dat te doen.

Zoals rolstoelen, worden scootmobielen gebruikt als een apparaat waar de gebruiker op of in zou zitten. Terwijl de gewone rolstoel handmatig wordt aangedreven door de gebruiker, maken scootmobielen gebruik van andere vormen van energie.

Tot op heden worden scootmobielen ofwel aangedreven door elektriciteit of door benzine. Scootmobielen op elektriciteit zijn alleen ideaal voor binnenshuis. Dat komt omdat de energie en de capaciteit van het apparaat zeer beperkt is. Afgezien daarvan, zijn elektrische scootmobielen duurder om te ontwikkelen en en in gebruik, omdat ze een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit verbruiken.

Door benzine aangedreven scootmobielen zijn populairder omdat ze gebruik maken van benzine zoals alle andere voertuigen. Benzine aangedreven scootmobielen komen zeer vaak voor en zijn zeer betaalbaar. Met de toenemende problemen over uitstoot en CO2 krijgen deze scootmobielen veel kritiek.

Waar een scootmobiel kopen?


Scootmobielen kun je kopen bij detailhandelaren van rolstoelen en andere apparaten voor mindervaliden. Als je een op maat gemaakte scootmobiel wilt kopen, kunt je die bestellingen bij de fabrikanten van scootmobielen.

Er zijn ook online verkopers en distributeurs. Als je een scootmobiel online wilt kopen moet je inloggen op bij je favoriete internetwinkel en de brochures voor scootmobielen bekijken. Je knt je scootmobiel dan betalen met een credit card.

1 opmerking: