dinsdag 29 december 2009

Belangrijke informatie over scootmobielen

De eerste scootmobiel werd gebouwd en gecreƫerd door Allan R. Thieme in 1968. Thieme kreeg het idee om een familielid met multiple sclerose te helpen. Zijn eerste functionele scootmobiel was een model met voorwielaandrijving dat hij bouwde in zijn huis. Hij noemde het de Amigo en het werd het begin van iets groots.

Een scootmobiel is een stoel boven meer dan twee wielen. Er is een kleine ruimte op de bodem voor uw voeten en een stuur aan de voorkant die je helpen manoeuvreren. Omdat de voorkant van de scooter wordt geblokkeerd door het stuur, kunnen de zetels draaien met het oog op het gemakkelijker maken van het opstappen.

De meeste scooters rijden op batterijen. Een of soms twee batterijen bevinden zich ergens op scootmobiel en kunnen worden opgeladen via een aparte acculadereenheid. Soms is de eenheid ook op de scooter geplaatst. Er zijn een paar scootmobielen die aangedreven worden door benzine - maar velen daarvan zijn vervangen met elektrische scootmobielen omdat deze laatste makkelijker te onderhouden zijn.

Rijden in een van deze scootmobielen is heel eenvoudig als je eenmaal hebt geleerd waar alle controles zijn en waar ze voor dienen. De stuurkolom (ook bekend als de helmstok) bevindt zich aan de voorkant van de scootmobiel. De helmstok is gebouwd met snelheidcontroles en achteruit en vooruit richtingen. U kunt verplaatsen door middel van drie verschillende opties; vinger controles, een schakelaar, en duimpeddels. Als u vragen heeft over een scootmobiel stelt u deze zeker aan de verkoper waarbij u de scootmobiel koopt.

U heeft de keuze tussen scootmobielen die met het achterwiel rijden of scooters met voorwielaandrijving. De voorwielaangedreven scootmobiel is kleiner en handiger voor gebruik in het huis. Hij kan maximaal 250 kilo dragen. Het achterwielaangedreven model scootmobiel is iets groter en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Deze kan tot 350 kilo dragen. Het zware model met achterwielaandrijving kan tot 500 kilo of meer aan. Dit zal afhangen van welke fabrikant u koopt.

Er zijn verschillende fabrikanten die scootmobielen bouwen. Twee van de beste en meest populaire modellen zijn Lark and Pride scootmobielen. Lark scootmobielen hebben vele betaalbare modellen en sommige van hun scootmobielen zijn ook opvouwbaar.
opvouwbare scootmobiel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten