zondag 6 december 2009

Voordelen van opvouwbare scootmobielen

Er zijn twee soorten scootmobielen: degenene die je gebruikt voor iedere afstand die je normaalgesproken te voet of per fiets zou doen en degene die je meeneemt in de auto als om mobiel te zijn op je bestemming. De laatste zijn opvouwbare scootmobielen en ze zijn een prachtige aanvulling op degene die je iedere dag kunt gebruiken.

Zo'n scooter is echt een uitkomst als je problemen met je mobiliteit hebt. Eenvoudige dingen zoals naar het winkelcentrum gaan of een kleine wandeling maken in je eigen buurt is misschien moeilijker geworden zodat je het gevoel krijgt dat je gevangen zit in je eigen huis. Met een scootmobiel is er geen reden om thuis te blijven. Je bent terug vrij om te gaan en staan war je wilt. Een scootmobiel is ook zeer geschikt voor een bejaard echtpaar wanneer een van hen mobieler is dan de andere. Om samen een actief leven te houden is een scootmobiel een geweldige optie.

Maar een normale scootmobiel heeft ook een keerzijde. Wanneer je iets verder wilt gaan dan je eigen buurt, bijvoorbeeld met de auto, dan wil je ook mobiel zijn wanneer je op je bestemming aankomt. Je bent zo gewend om je zelfstandig voort te bewegen zodat geduwd worden in een rolstoel je ergste nachtmerrie geworden is. Je zou graag je scootmobiel meenemen in de auto, of anders thuisblijven. Een normale scootmobiel past niet in de gemiddelde auto. Hiervoor zijn er opvouwbare scootmobielen beschikbaar. Daarmee kun je zelfstandig blijven en mobiel zijn waar je wilt. Opvouwbare scootmobielen zijn eenvoudig te bedienen, ze zijn veilig zijn en voorkomen dat je je geïsoleerd voelt.

Opvouwbare scootmobielen zijn ideaal om buitenshuis en binnenshuis te gebruiken.

Normale scootmobielen zijn vaak te groot om binnenshuis te gebruiken, maar omdat opvouwbare scootmobielen gemaakt zijn om in een kleine opslagruimte te passen zijn ze kleiner wat hen ideaal maakt om in huis te gebruiken om je te veplaatsen tussen kamers. Opvouwbare scootmobielen kunnen bovendien veel gemakkelijker manoeuvreren rond hoeken om bochten te nemen. Opgeplooid zijn ze een handig pakket en nemen ze niet veel opslagruimte in.

Voor gebruik buitenshuis zijn opvouwbare scootmobielen perfect om mee te nemen in een auto. Ze heel gemakkelijk op te bergen in de kofferbak.

opvouwbare scootmobielenOpvouwbare scootmobielen zijn niet praktisch voor ruig terrein.

Alle voordelen van opvouwbare scootmobielen (lichtgewicht, klein, opvouwbaar), worden nadelen als het nodig is om op ruig terrein te rijden of lange afstanden af te leggen. Dit betekent dat je goed moet nadenken over de manier waarop je je scootmobiel gaat gebruiken en dienovereenkomstig een goede keuze maken. Een groter model scootmobiel is niet opvouwbaar maar zal nog meer kracht en grotere batterijen hebben waardoor je ermee op een ruiger terrein en in slechte weersomstandigheden mee kunt rijden. Ze zijn ook sneller, groter en zwaarder dus het zou je meer tijd kosten om eraan te wennen je misschien wat meer tijd nodig hebt om te oefenen.



Een interessante tip: Er zijn zeer goedkope driewiel scootmobielen te koop die niet verkocht worden onder de naam opvouwbare scootmobielen, maar die heel eenvoudig te demonteren zijn en in een auto passen. Als je wat rondkijkt is het wellicht een optie om zowel een zware scootmobiel en kleinere goedkope opvouwbare scootmobiel te kopen. Dit geeft je de vrijheid van beide werelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten