donderdag 3 december 2009

De juiste scootmobiel kopen

Als een hoge leeftijd, ziekte of een handicap de oorzaak is van je problemen met mobiliteit, zijn er een aantal mogelijke oplossingen. De traditionele oplossing is de rolstoel. De scootmobiel is echter een meer aantrekkelijke optie. Hier is een blik op scootmobielen, zodat je kunt beslissen of een scootmobiel iets voor jou is.

Ten eerste, wat is precies een scootmobiel? Net zoals een rolstoel maakt het je weer mobiel, maar het heeft ook een motor. Een scootmobiel is ook bekend als een elektrisch bediende rolstoel scooter of een elektrische scooter. Scootmobielen zijn er in vele kleuren, soorten en maten, variƫrend van kleine opvouwbare scootmobielen tot zwaardere modellen voor op de openbare weg..

Scootmobielen bestaan uit een zetel boven twee achterwielen. Er is een vlak gebied om je voeten op te rusten en een stuur aan de voorkant. Sommigen hebben draaibare stoelen om de toegang gemakkelijker te maken. Scootmobielen worden gecontroleerd door hendels om vooruit en achteruit te bewegen en om te sturen. Ze worden gevoed door oplaadbare batterijen

Dus zijn ze iets voor jou? Scootmobielen zijn vergelijkbaar met rolstoelen, maar ze zijn over het algemeen lichter en goedkoper. Over het algemeen zijn scootmobielen iets voor mensen met mildere mobiliteitsproblemen, misschien gerelateerd aan de leeftijd. Ze zijn vooral handig voor gebruikers die lijden invaliderende aandoeningen aan het gehele lichaam zoals hartaandoeningen of artritis. Gebruikers hoeven alleen maar rechtop te kunnen zitten zonder ondersteuning van de romp. Een scootmobiel is ook geschikt voor personen zonder het nodige uithoudingsvermogen of de arm/schouderflexibiliteit die nodig zijn voor een manuele rolstoel.

Andere voordelen van scootmobielen zijn onder meer een betere manoeuvreerbaarheid ten opzichte van rolstoelen. Dit maakt het mogelijk om scherpere bochten te maken en te navigeren op meerdere soorten terrein. De batterijen gaan ook langer mee dan die in een rolstoel.

De keerzijde is dat de lengte van scootmobielen hun draaicirkel beperkt en het lage platform kan het moeilijk maken om verhoogjes te nemen. Ze zijn ook ongeschikt voor sommige mensen vanwege hun gebrek aan ondersteuning van het lichaam, zoals het hoofd of de benen.

Laten we nu eens kijken naar de beschikbare soorten scootmobielen.

Scootmobielen zijn er in twee klassen. Klasse 2 scooters zijn voor gebruik op voetpad en hebben een maximale snelheid van 6 km/u. Klasse 3 scootmobielens kunnen rijden op de weg en hebben een maximale snelheid van ongeveer 10 km/u. Om op de stoep te rijden, moet een klasse 3 scooter worden uitgerust met een begrenzer die de snelheid beperkt tot 6 km/u. Zij moeten ook voor-en achterlichten, richtingaanwijzers, achteruitkijkspiegels en een klaxon hebben.

De keuze van de juiste scootmobiel of rolstoel hangt af van een aantal factoren, maar als je het grootste deel van de dag inhet toestel doorbrengt, zal een rolstoel comfortabeler zijn. Aan de andere kant hebben scooters een aantrekkelijker uiterlijk.

Als je hebt besloten te investeren in een scootmobiel, zijn hier nog enkele tips. Koop in de eerste plaats altijd een scootmobiel met een erkende merknaam. Kies er ook een die overeenkomt met je maat en je gewicht. Probeer een aantal scootmobielen tot je voelt dat je comfortabel zit en genoeg beenruimte hebt. Maak er een ritje mee ga na of je je goed voelt bij de stabiliteit en het gevoel van rijden over verschillende ondergronden.

Zoek een verkopen met de ervaring en kennis om u de kritische adviezen te geven die u nodig hebt bij het kopen van de juiste scootmobiel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten