maandag 7 december 2009

Een scootmobiel - wat en waarom?

Bent u beperkt tot uw bed, stoel of zelfs uw huis wegens mobiliteitsprolemen? Dan is een elektrische scootmobiel misschien de ideale oplossing. Scootmobielen hebben een echte revolutie teweeggebracht in de mobiliteit voor mensen met loopbeperkingen.

De scootmobiel is veel veelzijdiger dan de elektrische rolstoel. De meeste modellen zijn uitgerust met drie wielen. De zwaardere modellen worden geleverd met vijf wielen om de stabiliteit te vergroten en een grotere gewicht te kunnen dragen. De scooters zijn ook beschikbaar met de voor- en achterwielaandrijving, afhankelijk van het model dat u kiest. Door de smalle achterwielen en de kleine draaicirkel kan de bestuurder gemakkelijk door de gangen en deuropeningen manoeuvreren om van kamer naar kamer te rijden.

De scootmobiel heeft een zitplaats met een rotatie van 360 graden wat het eenvoudig maakt om naar een tafel of bureau te rijden. Dit laat ook meer beweging van de benen en de voeten mogelijk wat de bloedcirculatie helpt. De zitting kan vergrendeld worden in een bepaalde positie om het overstappen gemakkelijk en veilig te laten verlopen. Als u nog kracht hebt in uw bovenlichaam en met weinig ondersteuning kunt zitten, dan laat de scootmobiel het toe om uw armen en handen op te tillen naar een rijpositie wat helpt bij de ademhaling en gezonde houding.

Elektrische scootmobielen zijn veilig. Ze zijn doorgaans uitgerust met elektromagnetische remmen met een manuele bediening. De aandrijving op Amigoscooters is verzegeld en voor de levensduur gesmeerd zonder riemen of kettingen voor een eenvoudig onderhoud. De elektrische systemen komen met batterijen die oplaadbaar zijn. De snelheid van scootmobielen varieert met het model van de scooter, maar ligt tussen 2 en 8 km/u. Het gewicht varieert ook naargelang het model en de accessoires. Voor het transport bestaan er ook opvouwbare scootmobielen die gemakkelijk opgevouwen kunnen worden en weggeborgen in de koffer van de auto.



Elektrische scootmobielen geven senioren en mensen met mobiliteitsbeperkingen hun vrijheid en onafhankelijkheid terug. Haal zelf een glas water, laat het huisdier uit, haal de post of de krant uit de brievenbus, … Eenvoudige taken die we als vanzelfsprekend beschouwen, zijn nu weer mogelijk, dankzij een scootmobiel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten